Lars-Erik Backström

Fotografi på Lars-Erik Backström

Lars-Erik Backström

Tyvärr måste vi också meddela att en av våra tidigare medarbetare har gått ur tiden. Det är Lars-Erik Backström som var med och bildade Community Media Sweden 2015 och även var vår ordförande 2017–2019.

Lars-Erik var en riktig eldsjäl som brann för samhällsfrågor, föreningslivet och medborgarnas media. Han var en drivande kraft både i Närradio stationen Gold Town Radio och den lokala öppna kanalen TV Skellefteå. Han var också med och bildade Närradions Riksorganisation 1996 och satt som ordförande för NRO fram tills 2019, då han tyvärr drabbades av en stroke.

Lars-Erik arbetade på Arbetsförmedlingen i 25 år fram tills han gick i pension 2016. Han var också fackligt engagerad i ST och intresserade sig bland annat för internationella frågor. Han var också politiskt aktiv och medlem i Socialdemokraterna i Kåge. På sin fritid tyckte Lars-Erik om att spendera tid vid sommarstugan i Dalarna. Han tyckte mycket om att fiska och att umgås med sin son Erik, svärdottern Susanne och barnbarnen. Lars-Erik spenderade sina sista år i Ludvika för att vara nära sin familj.

Lars-Erik Backström blev 72 år. Tack Lars-Erik för allt ditt engagemang för Community media. Våra tankar går till din familj. Vila i frid!